Naturcamping på Sjælland

Naturcamping på Sjællands solskinskyst

Der er så dejligt i Danmark! Er man til hav- og strandliv hvor man rigtig kan mærke vinden ruske i naturen og se solens glitrende lys i vandoverflader og på havbunden, ja, så er Sejerøbugten måske det sted i Nordvest Sjælland, du har lyst til at være? Havskum, jagt efter hul-sten og rav eller hunden, der leger i vandkanten, mens du slår smut eller tager dig en soppetur. Ungerne bader og man kan slappe af og hygge sig. Tid til nærvær med familien og alle fornødenheder inden for rækkevide. Det er campingliv!

På Sanddobberne Camping bor I bogstaveligt talt midt i naturen, som er beskyttet af Natura 2000-aftalen, og som har været uberørt i mere end 50 år. Det er det, der er med til at gøre det til en af de skønneste campingpladser på Sjælland og et sandt naturparadis. Her er forvredne træer, duftende lyng og køer som nærmeste nabo, og for vadefuglene er stedet et paradis: en lagunekyst, de kan vende tilbage til.

Hvis du vil opleve naturcamping, så er Sanddobberne Camping stedet at tage hen. Her kan du udforske Geoparkens natur, og samtidigs hygge dig i skønne omgivelse – sammen med familien. Du behøver ikke at gå på komproms med bekvemmelighederne, der er lige inden for rækkevidde. Naturcamping er ferie i naturen, når den er bedst!

For aktuelle begivenheder i området, se linket herunder.

Unesco Geopark Odsherred

Sanddobberne Camping er partner i Geopark Odsherred, og det betyder at vi tager afsæt i de værdier, som Geoparken er bygget på: Landskab, kulturhistorie, kunst og råvarer.
Vi knus-elsker Odsherred, og vil gerne dele den begejstring med vores gæster. Her på campingpladsen har vi fokus på kunst i naturen, og vores aktivitetsrum er indrettet som et atelier, hvor der er kreative aktiviteter, og hvor gæsterne kan udfolde sig. Der er åbent i Børneklubben hver onsdag kl. 15-17 i højsæsonen, så kom og vær med…

 

Besøg vores nabo; Dragsholm Slot

På den anden side af vejen, ind mod skov og marker, ligger Dragsholm Slot. Her går Den Hvide Dame igen! og Jarlen af Bothwell har ligget begravet her i mange år, efter at han døde her i fangeskab i 1578. Slottet vidner om den historie og kulturarv som området har lagt scene til.
Slottets anerkendte, naturbevidste restaurant er Michelin-belønnet, og som noget nyt er der åbnet en Bistro.

Nyd også en spadseretur i parken med de smukke haver og gamle træer, og udsigten udover Sejerøbugten.

Kitesurfing

Pga. beliggenheden ud til Sejerøbugten kan der være stærk vind ved vandet visse dage. Derfor er Sanddobberne værdsat af vandsportsudøvere, der kalder stedet for Spot X. Der ligger en stor parkeringsplads her, så det er nemt at parkere ud for den græsmark, vi kalder Fodboldbanen. Her er der masser af plads til at få kitesurfing gear af og på. Der er også offentlige toiletter, som er åbne hele døgnet. Man er selvfølgelig velkommen i forretningen her, til fx at købe lidt mad og en kop varm kakao eller kaffe. Og vil man have en overnatning, så man kan få en dag mere på vandet, så lej en af vores hytter eller en campingvogn med havudsigt.

Utallige attraktioner i nærheden

Rørvig

I det nordlige Odsherred finder du Rørvig, som er en hyggelig, gammel havneby, med masser af små forretninger og godt havnemiljø. Her kan du også tage færgen til Kulhuse.

Odsherreds Kulturhistoriske Museum

Solvognens fundsted og uroksen er levendegjort på Odsherreds Kulturhistoriske Museum, der ligger i det nordlige Odsherred ud mod Isefjord.

Huset i Asnæs

Midt på Odsherred ligger Asnæs med et hyggeligt indkøbscenter og flere gode kunstmuseer, fx Huset i Asnæs.

Lige i nærheden af Sanddobberne

Lige i nærheden af Sanddobberne kan I bl.a. besøge Vejrhøj Vingård i Vindekilde, Dragsholm Golf- klub eller Højskolen i Vallekilde og de lokale keramikere. Vi har flere små Gårdbutikker, fx. Hankehøj Handelshus

Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland med forlystelsespark (og vandland) for hele familien ligger lige ud til togbanen og har sin egen station.

Holbæk

en skøn handels- og havneby. Nyd en Paradis is på havnen eller besøg den nye Sportsby. Eller forkæl dig selv med et tyrkisk bad i Sidesporets hamam til 200 kr. pr. person. At slentre en tur op ad Hovedgaden og nyde de mange gavlmalerier er også altid hyggeligt, og så er der tit markeder og arrangementer.

Klint

På skrænterne ved Klint venter der en stor oplevelse. Udsigten og stranden er meget spændende, og der er ofte Landart-udstillinger i landskabet.

Hempels Glasmuseum

Hempels Glasmuseum har et glasværksted; Spiren, hvor man kan prøve at arbejde med glas.

Odsherred Zoo Rescue

Lige udenfor Asnæs ligger også Odsherred Zoo Rescue.

Havnsø

I Havnsø kan I mærke livet summe på Havnen, og måske tage en tur med færgerne til Nekselø og/ eller Sejerø. Om lørdagen er her marked, og Havnsø Grillen er absolut et besøg værd – både for at spise en god is og spille minigolf.

Ulvsborg Historiske Værksted

Er I til vikinger, så besøg Ulvsborg Historiske Værksted og prøv kræfter med middelalderens mange gøremål og bliv klogere på fortiden.

Ulkerup landsby

Her er et stråtækt udstillingsrum med borde og bænke. I udstillingen er der bl.a. information om og minibygninger af, hvordan der engang så ud i landsbyen. Ude på arealet er flere af de gamle hustomter markeret, så man kan få en fornemmelse af, hvordan landsbyen har set ud.

Det Vilde Køkken

Det Vilde Køkken, som er et helt unikt spise sted med en dejlig brunch i weekenden. De guider også ture ved Sanddobberne om spiselige planter i naturen.

Brynshøj Put & Take

Kan du lide at fiske, så prøv Brynshøj Put & Take lidt uden for Højby, hvor der bl.a. er en “børnesø”. Du kan leje udstyr på stedet.

Vig kræmmermarked

I Vig er der Vig kræmmermarked hver onsdag og lørdag, biograf, Vig Festival og svømmehallen er ny renoveret.

Malergården

Besøg Malergården, Sigurd Swanes originale kunstnerhjem i Plejerup, hvor du kan gå på opdagelse i Malergårdens smukke og karaktérfulde hus fuld af billeder og haveanlæg, som munder direkte ud mod Isefjorden.

Ulkerup Skov

I Ulkerup Skov er der gode muligheder for at færdes i den svalende gamle bøgeskov, og for at møde ”Ulkerup Sjælene”, som er skulpturer skabt af en lokal kunstner. Her kan fantasien få frit løb. De står under de gamle bøge midt inde i skoven.

Anneberg Kulturpark

Kunst, kultur, oplevelser og gastronomi.
Oplevelser for store og små i Anneberg Kulturpark.

Scroll to Top