Vandre og cykelture

Med omkring 300 km vandreruter i et meget afvekslende istidslandskab er Odsherred et oplagt mål for dig, som gerne vil på vandreferie. Udforsk et fantastisk naturområde, der er godkendt som UNESCO Global Geopark Odsherred.

Køb vandrekort og vandrebog her i receptionen.

Tag f.eks. en 8 km rundtur fra Dragsholm Slot over Sjællands 3. højeste punkt, Vejrhøj, hvor I oplever en helt unik 360 graders udsigt over Odsherred – og videre langs Nekselø bugt.

Brug i øvrigt Friluftsguiden.dk

 

Trampesti langs campingpladsen.

Cykelture

Med omkring 300 km cykelruter er Odsherred det perfekte sted for dig, der har lyst til til en cykelferie i et bakket landskab med storslåede udsigter.

Vi kan anbefale mountainbike-sporet i Kårup Skov:

Mountainbike-ruter i Kårup Skov

I Kårup Skov finder du spor både for dig der blot vil en tur i skoven og køre på et snørklet spor uden at der behøver at være heftige stigninger, for dig der gerne vil have udfordringer, og endeligt et til dig der gerne vil have det meget svært.

Starter du fra den største af P-pladserne ved Vindekilde Strandvej kører du først et par km på det blå spor. Her deler sporet sig. Drejer du til venstre får du 3 km sort spor med heftige stigninger og udfordringer. Kører du lige ud er det fortsat det blå spor. Lidt længere fremme vender det sorte spor tilbage.

Delingen af det blå spor gentager sig. Denne gang tilbydes du en sløjfe på 6 km klassificeret som rødt spor.

Farvekoderne refererer til sværhedsgraden.

Som det ses på kortet er der tre P-pladser. Den største ligger overfor hvor vejene Karbo Klint og Næsgårdsvej munder ud i Vindekilde Strandvej. Hvis du gerne vil have en adresse til din GPS kan ”Knarbo Klint 1, 4540 Fårevejle” anvendes.

Takket være et enestående istidslandskab, er Odsherred optaget som Geopark Odsherred i det UNESCO-støttede Global Geoparks Network som den første danske geopark nogensinde. Odsherred er desuden godkendt som ”cykelvenligt område” af den nationale mærkningsordning.

Tilbage til forsiden