Seværdigheder i nærheden

Mad på Dragsholm Slot
Dragsholm Slot er et besøg værd, bl.a. med egen kirke, restaurant, bistro og park.

Besøg vores nabo Dragsholm slot
På den anden side af vejen, ind mod skov og marker, ligger Dragsholm Slot. Her går Den Hvide Dame igen! og Jarlen af Bothwell har ligget begravet her i mange år, efter at han døde her i fangeskab i 1578. Slottet vidner om den historie og kulturarv som området har lagt scene til.
    Her er et Geopark-hotspot; museet ligger på anden sal ved siden af slottets teater og kan besøges i forbindelse med de faste rundvisninger eller et ophold på slottet. I museet formidles Dragsholm Slots historie i hovedtræk og slottets referencer til det omgivende Odsherred og Lammefjorden, som også ligger til grund for arbejdet i slottets anerkendte, naturbevidste køkkener.
    Slottets restaurant er Michelin-belønnet, og som noget nyt er der åbnet en Bistro.
    Nyd også en spadseretur i parken med de smukke haver og gamle træer, og udsigten udover Sejerøbugten.

Spiselige planter
Planter og urter fra naturen bruges flittigt i madlavningen i Odsherred.

Mange attraktioner og seværdigheder i nærheden

Det vrimler med seværdigheder på Odsherred. I Havnsø kan I mærke livet summe på Havnen, og måske tage en tur med færgerne til Nekselø og/eller Sejerø. Om lørdagen er her marked, og Havnsø Grillen er absolut et besøg værd – både for at spise en god is og spille minigolf.
Lige i nærheden kan I bl.a. besøge Vejrhøj Vingård i Vindekilde, Dragsholm Golfklub eller Højskolen i Vallekille og de lokale keramikere. 
Er I til vikinger, så besøg Ulvsborg Historiske Værksted og prøv kræfter med middelalderens mange gøremål og bliv klogere på fortiden.
    Lidt nordpå, midt på Odsherred ligger Asnæs med et hyggeligt indkøbscenter og flere gode kunstmuseer. Lige udenfor Asnæs ligger også Odsherred Zoo Rescue. I Vig er der kræmmermarked hver onsdag og lørdag, biograf, festival og svømmehallen er ny renoveret.
Sommerland Sjælland med forlystelsespark (og vandland) for hele familien ligger lige ud til togbanen og har sin egen station. 
Kan du lide at fiske, så prøv Brynshøj Put & Take lidt uden for Højby, hvor der bl.a. er en “børnesø”. Du kan leje udstyr på stedet.

Kunst, kulturhistorie, kulinariske oplevelser…

Solvognen
Solvognen er et dansk nationalklenodie – et enestående bronzealderfund i bronze og guld. Solvognen er en hulstøbt hest, der trækker en solskive.

Solvognenes fundsted og uroksen er levendegjort på Odsherreds Kulturhistoriske Museum, der ligger ud mod Isefjord, og overfor finder du Hempels Glasmuseum, som også har en glasværksted; Spiren, hvor man kan prøve at arbejde med glas.
    På havnen i Nykøbing er der kunstværksteder, cafeer, minigolf og ishus. Følg også med i dagspressen og på Visit Odsherred om markeder her.

Sten-skulpturer på strandene
Sten-stelerne er en tradition på strandene

I det nordlige Odsherred finder du Rørvig, som er en hyggelig, gammel havneby, med masser af små forretninger og godt havnemiljø. Her kan du også tage færgen til Kulhuse.
På skrænterne ved Klint venter der en stor oplevelse. Udsigten og stranden er meget spændende, og der er ofte Landart-udstillinger i landskabet. Heroppe ligger også Det Vilde Køkken, som er et helt unikt spise sted med en dejlig brunch. De guider også ture ved Sanddobberne om spiselige planter i naturen.