Oplevelser i Odsherred

Der er så dejligt i Danmark! Er man til hav- og strandliv hvor man rigtig kan mærke vinden ruske i naturen og se solens glitrende lys i vandoverflader og på havbunden, ja, så er Sejerøbugten måske det sted i Nordvest Sjælland, du har lyst til at være? Havskum, jagt efter hul-sten og rav eller hunden, der leger i vandkanten, mens du slår smut eller tager dig en soppetur. Ungerne bader og man kan slappe af og hygge sig. Tid til nærvær med familien og alle fornødenheder inden for rækkevide. Det er campingliv!
På Sanddobberne Camping bor I bogstaveligt talt midt i naturen, som er beskyttet af Natura 2000-aftalen, og som har været uberørt i mere end 50 år. Her er forvredne træer, duftende lyng og køer som nærmeste nabo, og for vadefuglene er stedet et paradis: en lagunekyst, de kan vende tilbage til.
For begivenheder i området tjek: http://www.odsherredkalenderen.dk

 

Besøg vores nabo; Dragsholm Slot

På den anden side af vejen, ind mod skov og marker, ligger Dragsholm Slot. Her går Den Hvide Dame igen! og Jarlen af Bothwell har ligget begravet her i mange år, efter at han døde her i fangeskab i 1578. Slottet vidner om den historie og kulturarv som området har lagt scene til.
Slottets anerkendte, naturbevidste restaurant er Michelin-belønnet, og som noget nyt er der åbnet en Bistro.
Nyd også en spadseretur i parken med de smukke haver og gamle træer, og udsigten udover Sejerøbugten.

Utallige attraktioner i nærheden

Det vrimler med seværdigheder på Odsherred. I det nordlige Odsherred finder du Rørvig, som er en hyggelig, gammel havneby, med masser af små forretninger og godt havnemiljø. Her kan du også tage færgen til Kulhuse.
På skrænterne ved Klint venter der en stor oplevelse. Udsigten og stranden er meget spændende, og der er ofte Landart-udstillinger i landskabet. Heroppe ligger også Det Vilde Køkken, som er et helt unikt spise sted med en dejlig brunch i weekenden. De guider også ture ved Sanddobberne om spiselige planter i naturen.

Solvognens fundsted og uroksen er levendegjort på Odsherreds Kulturhistoriske Museum, der ligger i det nordlige Odsherred ud mod Isefjord. Overfor finder du Hempels Glasmuseum, som også har en glasværksted; Spiren, hvor man kan prøve at arbejde med glas. På havnen i Nykøbing er der kunstværksteder, cafeer, minigolf og ishus. Følg også med i dagspressen og på Visit Odsherred om markeder her.
Kan du lide at fiske, så prøv Brynshøj Put & Take lidt uden for Højby, hvor der bl.a. er en “børnesø”. Du kan leje udstyr på stedet.

Midt på Odsherred ligger Asnæs med et hyggeligt indkøbscenter og flere gode kunstmuseer. Lige udenfor Asnæs ligger også Odsherred Zoo Rescue.

I Vig er der Vig kræmmermarked hver onsdag og lørdag, biograf, Vig Festival og svømmehallen er ny renoveret.
Sommerland Sjælland med forlystelsespark (og vandland) for hele familien ligger lige ud til togbanen og har sin egen station.

Oplev Ulkerup-sjælene midt inde i den gamle bøgeskov
I Ulkerup Skov er der gode muligheder for at færdes i den svalende gamle bøgeskov, og for at møde Ulkerup Sjælene, som er skulpturer skabt af en lokal kunstner. Her kan fantasien få frit løb. De står under de gamle bøge midt inde i skoven. 
Lige overfor ligger den gamle Ulkerup landsby. Her er et stråtækt udstillingsrum med borde og bænke. I udstillingen er der bl.a. information om og minibygninger af, hvordan der engang så ud i landsbyen. Ude på arealet er flere af de gamle hustomter markeret, så man kan få en fornemmelse af, hvordan landsbyen har set ud. Du kan læse mere om skoven HER

Lige i nærheden af Sanddobberne kan I bl.a. besøge Vejrhøj Vingård i Vindekilde, Dragsholm Golfklub eller Højskolen i Vallekilde og de lokale keramikere. Vi har flere små Gårdbutikker, fx. Hankehøj Handelshus https://www.facebook.com/HankeH%C3%B8j-HandelsHus-1421971494797399/
Er I til vikinger, så besøg Ulvsborg Historiske Værksted og prøv kræfter med middelalderens mange gøremål og bliv klogere på fortiden.

I Havnsø kan I mærke livet summe på Havnen, og måske tage en tur med færgerne til Nekselø og/eller Sejerø https://sejeroe-ferry.teambooking.dk/new-booking. Om lørdagen er her marked, og Havnsø Grillen er absolut et besøg værd – både for at spise en god is og spille minigolf.

Holbæk er også et populært besøgsmål – en skøn handels- og havneby. Nyd en Paradis is på havnen eller besøg den nye Sportsby. Eller forkæl dig selv med et tyrkisk bad i Sidesporets hamam til 200 kr. pr. person. At slentre en tur op ad Hovedgaden og nyde de mange gavlmalerier er også altid hyggeligt, og så er der tit markeder og arrangementer.

Hygge hjemme på campingpladsen

Her kan vi byde på oplevelser for både børn og voksne. Der er tre legepladser, hængekøjepark , petanque-bane og pluk-selv-have i et afslappet opholdsområde ved den nye hoppepude. Her finder du også et “stille legehus”. Det er et legehus indrettet med hængekøje og gulvtæppe til stille leg, i det gamle ishus.

NYHED: Naturværksted

Som noget nyt har vi indrettet en ældre campingvogn til naturværksted, den befinder sig udenfor Gårdhaven, overfor Hytte 1. Naturværkstedet er åbent for alle, og bemandet flere lørdage om eftermiddagene i højsæsonen, med aktiviteter som ild i bålfadet eller fisketur (hold øje med opslag i receptionen). Man er velkommen til at bruge vognen til natur-aktiviteter eller til fx. at sætte sig ind og tegne eller bare hygge. Voksne har ansvaret for deres børn her, og at de rydder op efter sig og passer på tingene.

Fredagsbar og camping-hygge

Måske mest for de voksne er der fredagsbar fra kl. 20-22 til absolut rimelige priser, men børn er også velkomne til fx bordtennis eller bordfodbold. Der er historiefortælling med vores unikke Per Hammerich på flg. datoer i 2020: fredag d. 26. juni, fredagene d. 17. juli og d.31. juli. I år er temaet: At rejse.

Kreativ ferie

Vi byder på kunstkurser og kreative workshops (kig i kalenderen for fuld oversigt) fx. glaskunst:
Onsdagene d. 17. juni, 1. juli, 15. juli, 29. juli kl. 15-17 i Aktivitetsrummet med Ida Trier. Tilmelding på mail@sanddobberne-camping.dk
I vores kalender finder du også arrangementer som træværksted lørdagene d. 4. juli, 18. juli og d. 1. august og efterårsmarked søndag d. 11. oktober kl.12-17.