Camping på Sanddobberne – også i fremtiden

Læserbrev indsendt til Nordvestnyt Odsherred og Kalundborg d. 18/3 2019:
“Der har været skrevet en del om at campingpladsen på Sanddobberne, der ligger mellem Havnsø og Fårevejle Kirkeby  – lige ud til Sejerøbugten, skal sælges. Mange har desværre troet, at der derfor måske ikke skal være campingplads her i fremtiden. 
Sagen er den, at Naturstyrelsen, der er en statslig institution, ejer campingpladsen. Odsherred Kommune er hovedforpagter, og administrerer pladsen, og videreforpagter den ud til et forpagterpar, der så driver pladsen i det daglige. Naturstyrelsen vil prøve at sælge den, med de fredninger og aftaler, der følger med. For det, at pladsen ligger lige ud til vandet betyder at Kystbeskyttelsen har forbehold mod udvidet brug af pladsen, det samme gælder for den Natura 2000 plan, der passer på plante- og dyreliv her, fx. vadefuglene, der elsker området ved Sanddobberne. Derfor er det ikke muligt at få tilladelse til at bygge eller udvide. 
Men campingpladsen, der har ligget her i mere end 60 år, fungerer fint, og gæsterne nyder naturen her med respekt og nysgerrighed. 
Odsherred kommune har en aftale med Naturstyrelsen, der ikke kan brydes, heller ikke ved et evt. salg, om at der skal være campingplads her til 2040. Og det nye forpagterpar, undertegnede, har en uopsigelig forpagtningsaftale, der løber i hvertfald indtil 2028. Så campister og andre behøver ikke være bekymrede. Vi skal nok sørge for at pladsen fortsat fungerer og udvikler sig, mindst ni år endnu.”